Ξαναδώστε ζωή στα παλιά σας έπιπλα: 2+1 tips για redesign

Τα έπιπλα όπως και όλα τα αναλώσιμα αντικείμενα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής μέχρι να αρχίσει η φθορά του χρόνου να γίνεται αισθητή και ορατή στην επιφάνεια τους.

Δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να τα πετάξετε, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ταλέντο και την δημιουργικότητα σας για να επαναπροσδιορίσετε την λειτουργία των αγαπημένων σας παλιών επίπλων και να τους δώσετε νέα ζωή και μία θέση στη σύγχρονη διακόσμηση του σπιτιού σας!

Δείτε στη συνέχεια μερικές προτάσεις για το πώς να διακοσμήσετε το χώρο σας και να δημιουργήσετε μία εντυπωσιακή και μοντέρνα αισθητική απλώς μεταμορφώνοντας τα παλιά σας έπιπλα σε καινούργια!

Η βιβλιοθήκη που έγινε μπαρ

Δεν έχετε μπαρ στο σπίτι σας και η παλιά βαριά βιβλιοθήκη δεν ταιριάζει στο design του νέου σας σαλονιού; Λύστε δύο προβλήματα σε ένα, μετατρέποντας την σε μπαρ. Το σκούρο χρώμα και η βαριά επένδυση που συνήθως έχουν οι παλιές βιβλιοθήκες μπορεί να μην σας αρέσει για το σαλόνι σας, όμως γίνεται μία ιδανική σύνθεση για να υποστηρίξει τα ποτά και όλα τα αξεσουάρ του μπαρ στο σπίτι σας, δίνοντας το απαραίτητο ύφος.

Το μπαούλο που έγινε τραπεζάκι σαλονιού

Αν σας έχει μείνει κάποιο παλιό βαρύ μπαούλο και δεν ξέρετε πού να το βάλετε στο σπίτι, αφού φαίνεται άσχετο με τον χώρο σας, τότε μπορείτε να το μεταμορφώσετε σε ένα στυλάτο και πρακτικό τραπεζάκι σαλονιού και μάλιστα με αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό του. Άλλωστε ο συνδυασμός mix n match της μοντέρνας και ρουστίκ αισθητικής είναι πολύ της μόδας φέτος.

Τα κομοδίνα που έγιναν σκαμπό

Αν βαρεθήκατε τα παλιά σας στρογγυλά κομοδίνα τότε μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε τη λειτουργία τους χρησιμοποιώντας τα ως σκαμπό για την τραπεζαρία. Δοκιμάστε να τα βάψετε στα χρώματα του σαλονιού σας ή να τα συνδυάσετε με κομψά διακοσμητικά και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.